نهال انگور فرنگي قرمز
انگور فرنگي چيست؟
انگور فرنگي (Amla) بوته بادوامي است كه طول آن به دو متر ميرسد. گياه شاخههاي چوبي دارد و بدون ساقه مركزي است. برگهاي آن معطر و رنگ سبز تيره دارند و بر روي شاخههاي بلند گياه به صورت يكدرميان جفت يا خوشه بيرون ميآيند. در بهار گلهاي سفيد مايل به سبز از محور خوشهها آويزان شده و بعداً به ميوه ارغواني تيره انگور فرنگي تبديل ميشوند. به فارسي «انگور فرنگي» و به تركي «فرنگ اوزومي» گفته ميشود. در اصطلاح مازندران در نور و كجور «گالش انگور» و «گالش انگورك» و در رودسر «ديوانگوري» ناميده ميشود. گياهشناسان هندي نام اصلي اين گياه را grossularia.R و ساير نامها را نامهاي مترادف ذكر ميكند. اين گياه بومي مناطق شمال و مركزي اروپا و غرب آسياست و به صورت خودرو در خاكهاي مرطوب در جنگلهاي شمال ميرويد.
تركيبات شيميايي انگور فرنگي
از نظر تركيبات شيميايي در برگ هاي تازه گياه، وجود اسيد سيانيد ريك گزارش شده است. در ميوه انگور فرنگي تيغ دار، مقدار قند (حدود ۷ درصد دكستروز و لوولوز) و در حدود ۱/۵درصد اسيدهاي آزاد، نظير سيتريك اسيد، ماليك اسيد و وينيك اسيد و در ميوه نرسيده سوكسي نيك اسيد، كمي مواد آلبومينوئيدي، تانن و… يافت مي شود.
در تخم آن مقاديري لعاب وجود دارد.در غنچه ها و جوانه هاي گياه، اسانس روغني فرار وجود دارد. در ميوه آن ماليك اسيد، سيتريك اسيد، تارتاريك اسيد و پكتين مشخص شده است. در اسانس جوانه هاي آن نوپينن، ال سابي نن و دي- كاريوفيلن يافت مي شود.
انگور را مي توان به صورت تازه به عنوان انگور روميزي مصرف كرد كه براي تهيه مربا، شيره انگور، ژله، عصاره هسته انگور يكي از قديمي ترين گياهان كشت شده است.انگور، سركه و روغن هسته انگور استفاده مي شود، يا به عنوان كشمش، مويز و سلطان خشك مي شود. انگور يك نوع ميوه غيراقليمي است كه عموماً به صورت خوشه اي يافت مي شود.
خاورميانه به طور كلي به عنوان سرزمين انگور توصيف مي شود و كشت اين گياه از 6000 تا 8000 سال پيش در آنجا آغاز شد.رنگ انگور از قرمز تيره تا زرد مايل به صورتي تا سايه هاي سبز تا سياه متغير است.
خاك مناسب درخت انگور چيست؟ اين پرسش بسياري از باغداران است. درخت انگور گياهي بسيار قديمي است كه مصريهاي باستان پنج هزار سال قبل از ميلاد آنرا مي شناختند. زادگاه اصلي انگور آسياي صغير و ايران بوده و هم اكنون نيز به صورت وحشي و نيمه وحشي در اين مناطق ديده مي شود. انگور به سرماي شديد زمستاني اهميتي نمي دهد ولي براي گياه اين مهم است كه بهار و تابستان گرم و آفتاب داشته باشد.ديدن انگورهاي رسيده و آبدار هم براي انسان و هم ديگر جانداران هيجان آور و شادي بخش است. انگور نوعي ميوه است كه در خوشه هاي 15 تا 300 تايي رشد مي كند و مي تواند زرشكي، سياه، آبي تيره، زرد، سبز، نارنجي و صورتي باشد. انگورهاي "سفيد" در واقع به رنگ سبز هستند و به طور تكاملي از انگور بنفش مشتق شده اند. جهش در دو ژن تنظيم كننده انگور سفيد توليد آنتوسيانين ها را كه مسئول رنگ انگور بنفش هستند، متوقف مي كند. انگورها معمولاً يك شكل بيضوي شبيه يك كروي پرولاتي هستند.
طبق گزارش "سازمان خواربار و كشاورزي" (FAO)، تقريباً 76000 كيلومتر مربع از جهان براي پرورش انگور استفاده مي شود. حدود 71 درصد انگور براي استفاده مي شود. 27 درصد به عنوان ميوه تازه و 2 درصد به عنوان ميوه خشك استفاده مي شود. بخشي از توليد انگور به ساخت آب انگور مي رسد تا به عنوان شيرين كننده براي ميوه هاي كنسرو شده "بدون شكر افزوده" و "100% طبيعي" استفاده شود. سطح اختصاص داده شده به تاكستان حدود 2 درصد در سال افزايش مي يابد.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/8/1 ساعت: ۱۰ توسط:deh2 :
نهال انگور شاهاني قزوين
انگور را مي توان به صورت تازه به عنوان انگور روميزي مصرف كرد كه براي تهيه مربا، شيره انگور، ژله، عصاره هسته انگور يكي از قديمي ترين گياهان كشت شده است.انگور، سركه و روغن هسته انگور استفاده مي شود، يا به عنوان كشمش، مويز و سلطان خشك مي شود. انگور يك نوع ميوه غيراقليمي است كه عموماً به صورت خوشه اي يافت مي شود.
خاورميانه به طور كلي به عنوان سرزمين انگور توصيف مي شود و كشت اين گياه از 6000 تا 8000 سال پيش در آنجا آغاز شد.رنگ انگور از قرمز تيره تا زرد مايل به صورتي تا سايه هاي سبز تا سياه متغير است.
خاك مناسب درخت انگور چيست؟ اين پرسش بسياري از باغداران است. درخت انگور گياهي بسيار قديمي است كه مصريهاي باستان پنج هزار سال قبل از ميلاد آنرا مي شناختند. زادگاه اصلي انگور آسياي صغير و ايران بوده و هم اكنون نيز به صورت وحشي و نيمه وحشي در اين مناطق ديده مي شود. انگور به سرماي شديد زمستاني اهميتي نمي دهد ولي براي گياه اين مهم است كه بهار و تابستان گرم و آفتاب داشته باشد.ديدن انگورهاي رسيده و آبدار هم براي انسان و هم ديگر جانداران هيجان آور و شادي بخش است. انگور نوعي ميوه است كه در خوشه هاي 15 تا 300 تايي رشد مي كند و مي تواند زرشكي، سياه، آبي تيره، زرد، سبز، نارنجي و صورتي باشد. انگورهاي "سفيد" در واقع به رنگ سبز هستند و به طور تكاملي از انگور بنفش مشتق شده اند. جهش در دو ژن تنظيم كننده انگور سفيد توليد آنتوسيانين ها را كه مسئول رنگ انگور بنفش هستند، متوقف مي كند. انگورها معمولاً يك شكل بيضوي شبيه يك كروي پرولاتي هستند.
طبق گزارش "سازمان خواربار و كشاورزي" (FAO)، تقريباً 76000 كيلومتر مربع از جهان براي پرورش انگور استفاده مي شود. حدود 71 درصد انگور براي استفاده مي شود. 27 درصد به عنوان ميوه تازه و 2 درصد به عنوان ميوه خشك استفاده مي شود. بخشي از توليد انگور به ساخت آب انگور مي رسد تا به عنوان شيرين كننده براي ميوه هاي كنسرو شده "بدون شكر افزوده" و "100% طبيعي" استفاده شود. سطح اختصاص داده شده به تاكستان حدود 2 درصد در سال افزايش مي يابد.
انگور سياه محبوب ترين ميوه تابستانه و پاييزي است كه علاوه بر داشتن خواص فراوان براي سلامتي، بسيار خوشمزه و آبدار است. در كشور ما سالانه سطح زيادي زير كشت انواع انگورها مي رود كه اگر اطلاعاتي در مورد ارقام مختلف انگور بومي ايران داشته باشيد، حتما با نام انگور سياه يا انگور شاني سردشت آشنا هستيد و آوازه اين انگور را شنيده ايد و يا حداقل يكبار آنرا خورده ايد. انگور سياه سردشت از پرطرفدارترين انگورهاي ايراني است كه در نقاط مختلفي از كشورمان كشت و پرورش داده ميشود، اما سراغ بهترين كيفيت آن را بايد از كشاورزان و باغات شهرستان سردشت گرفت. در ادامخ شما را با مشخصات انگور سياه و خواص انگور سياه (شاني) آشنا خواهيم كرد پس با ما همراه باشيد شايد قسمت شد و انگور سفارش داديد.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/7/26 ساعت: ۱۳ توسط:deh2 :
انواع نهال انگور در ايران
از مواد مغذي انگور ميتوان به ويتامينهايي چون ويتامين K، ويتامين A،ويتامين c، ويتامين B6 و همچنين گياهمغذيهاي فنول و پلي فنول اشاره كرد. گياهمغذيها بدن را در برابر انواع بيماريها محفاظت ميكنند. انگور حاوي مقادير فراواني از تيامين، ريبوفلاوين، نياسين و فولات و مواد معدني پتاسيم، كلسيم، منيزيم، فسفر و سديم است. انگور حاوي فيبر رژيمي، كربوهيدرات سالم، آنتياكسيدان و مقدار مناسبي از پروتئين است. فلاونوئيدهاي موجود در انگور از صدمات ناشي از راديكال هاي آزاد ميكاهد و جلوي سرعت روند پيري را ميگيرد. ميوهي لذيذ انگور بهدليل وجود تمام اين مواد مغذي، نقش مهمي در داشتن زندگي سالم و فعال ايفا ميكند.
در اين بخش به اثرات فوقالعاده و خواص انگور براي سلامتي بدن نگاهي مياندازيم:
۱. درمان آسم
انگور ارزش درماني دارد و از گذشته در درمان آسم استفاده ميشده است. علاوهبرآن، قدرت مرطوبكنندگي انگور چنان بالاست كه ميتواند رطوبت ريهها را افزايش بدهد و از حملات آسمي بكاهد.
۲. تقويت استخوان ها
يكي از خواص انگور تقويت استخوانهاست. انگور منبع بينظيري از ريزمغذيهايي چون مس، آهن و منگنز است و وجود تمامي اين ريزمغذيها براي تشكيل و استحكام استخوان مهم هستند. افزودن انگور به رژيم غذايي روزانه، جلوي بروز مشكلات مربوط به افزايش سن، ازجمله پوكي استخوان را ميگيرد. وجود منگنز در بدن بينهايت ضروري است و به سوختوساز پروتئين، كلاژن سازي و عملكرد سيستم عصبي كمك ميكند.
۳. پيشگيري از بيماري قلبي
انگور مقدار اكسيد نيتريك موجود در خون را، كه جلوي تشكيل لخته خون در بدن را ميگيرد، افزايش ميدهد. علاوهبرآن، آنتي اكسيدهاي انگور از اكسيداسيون كلسترول بد (LDL) كه موجب گرفتگي رگهاي خوني شده و دليل اصلي بيشتر بيماريهاي قلبي عروقي است، جلوگيري ميكند. همچنين انگورها مقدار بسيار زيادي فلاونوئيد دارند كه نهتنها علت اصلي رنگ انگور هستند، بلكه آنتي اكسيدانهاي قوياي نيز بهحساب ميآيند. دو نوع اصلي آنتي اكسيدانهاي انگور، رسوراترول (resveratrol ) و كوئرستين (quercetin)، ميتوانند عملكرد راديكالهاي آزاد و اثرات مضر كلسترول بد خون روي رگهاي خوني را خنثي كنند. درضمن، اين دو نوع فلاونوئيد آنتي اكسيداني مانند پاككنندهها عمل ميكند، از تجمع پلاكتي ميكاهد و سموم موجود در خون را فيلتر ميكند.
۴. درمان ميگرن
درمان ميگرن يكي ديگر از خواص انگور است. آب انگور رسيده، درمان خانگي مهمي براي ميگرن بهحساب ميآيد. براي درمان ميگرن بايد صبحها كمي آب انگور خالص و بدون تركيب با آب معمولي، نوشيد. آب انگور و عصارهي دانهي انگور سردردهاي ميگرني را درمان ميكنند. سردردهاي ميگرني دلايلي مختلفي مانند عدم تعادل شيميايي بدن، خواب كم، تغييرات آب و هوايي يا كمبود مواد مغذي در بدن ميتواند داشته باشد. آنتياكسيدانهاي اين ميوه به درمان دردهاي ميگرني ميپردازد.
۶. تسكين سوءِهاضمه
خواص انگور تنها به موارد بالا خلاصه نميشود. انگور نقش مهمي در بدهضمي دارد. اين ميوه از حرارت بدن ميكاهد و سوءِهاضمه و سوزش معده را درمان ميكند. همچنين انگور بهدليل اينكه «خوراكي سبكي» است، هنگام درمان سوءِهاضمه بيش از درمانكنندههاي ديگر بهكار گرفته ميشود.
۷. كاهش خستگي
آب انگور سفيد و روشن، بخشي از آهن موردنياز بدن را تأمين ميكند و از خستگي ميكاهد. كم خوني مشكل اساسي بسياري از افراد است كه با خوردن انگور ميتوانند سطح آهن و مواد معدني بدن را در حدمتعادل نگه دارند. كمبود آهن، فرد را دچار ضعف و خستگي ميكند و از كارايي ذهن او ميكاهد. آهن مادهي معدني مهمي است كه روي تعدادي از عملكردهاي بدن اثر ميگذارد. اما آب انگور تيره نهتنها به مقدار آهن موجود در بدن چيزي اضافه نميكند، بلكه از سطح آن هم ميكاهد. همچنين نوشيدن آب انگور بهسرعت به فرد انرژي ميدهد.
۸. كنترل ديابت
اخيرا در تحقيقي دربارهي خواص انگور مشخص شده كه عصارهي آب انگور هيپرگليسمي (افزايش قند خون) را مهار ميكند و ميتواند در كنترل ديابت مؤثر باشد.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/7/24 ساعت: ۱۰ توسط:deh2 :
بهترين نهال انگور
انگور سياه يكي از انواع مختلف انگور و سياه رنگ است. آنها از نظر فني توت هستند و به صورت خوشه اي رشد مي كنند. اين نوع انگور ها هم دانه دار هستند و هم بي دانه، با اين تفاوت كه انگورهاي سياه دانه دار به نسبت بي دانه ها كوچكترند. انگور سياه خشك شده نيز بسيار مغذي و خوشمزه است. اين نوع انگورها اغلب در هندوستان كشت مي شوند و از شهريور ماه تا اوايل آذر ماه مي توان از اين ميوه لذيذ استفاده كرد
انگور را مي توان به صورت تازه به عنوان انگور روميزي مصرف كرد كه براي تهيه مربا، شيره انگور، ژله، عصاره هسته انگور يكي از قديمي ترين گياهان كشت شده است.انگور، سركه و روغن هسته انگور نهال انگور شاهاني قزوين استفاده مي شود، يا به عنوان كشمش، مويز و سلطان خشك مي شود. انگور يك نوع ميوه غيراقليمي است كه عموماً به صورت خوشه اي يافت مي شود.
انگور سياه سرشار از مواد مغذيست و بهترين هديه طبيعت براي بشر است. اين ميوه فوق العاده حاوي ويتامين هاي زيادي مانند C ،A ،K و آنتي اكسيدان هاست و فوايد بيشماري براي بدن دارد، مانند بهبود بينايي، تقويت سيستم ايمني بدن، جلوگيري از عفونت ها و حفظ سلامت پوست. به همين دليل است كه بايد اين ميوه را در فصلش مصرف كرد تا از مزاياي آن بهره مند شد.
انقدر انگور سياه لذيذ است كه نمي توانيد در برابر خوردن آن مقاومت كنيد و ممكن است بدون آنكه متوجه شويد بيش از حد بخوريد. اندازه وعده پيشنهادي آن 1.5 تا 2 فنجان است كه در هر فنجان بسته به اندازه آن تقريبا 10-20 انگور جا مي شود. اگرچه خوردن انگور بيشتر، خطرناك نيست، اما ممكن است احساس ناراحتي و سنگيني در بدنتان كنيد
خاورميانه به طور كلي انواع نهال انگور در ايران به عنوان سرزمين انگور توصيف مي شود و كشت اين گياه از 6000 تا 8000 سال پيش در آنجا آغاز شد.رنگ انگور از قرمز تيره تا زرد مايل به صورتي تا سايه هاي سبز تا سياه متغير است.
برخي از انواع انگور كه در ايران كشت ميشوند عبارتند از: انگور كونكورد، تامكورد، كندري كرمانشاهي، حلقو، ويس قلي، شاهرودي (قرمز يا زمستاني)، ياقوتي قرمز، ياقوتي سفيد، فخري، عسگري سفيد/قرمز/سياه، مهدي خاني، بي دانه، بي دانه قرمز، مهره، شاني، ريش بابا، كشمشي يا سلطاني، روچه قرمز، روچه سفيد، سنگك، اميري، لعل، حاجي عباسي، چشم گاوي، قندهاري، غضنفري، مايه ميش، غلامي، شست عروس، چيركينك بستك، صاحبي، نباتي، شاهاني، يزداني، مراغهاي، خليلي، گوهر، لعل حسيني، دم خروسي، رازقي شيرازي، پاكزاد، الوان، شصت عروسان، خيرانديش، نارا، مادر و بچه، مسكه، گزنهاي، ملائي، مثقالي، ورچهاي، ابي، الفي سياه، لوغن، شاماما، سنگونك، علني، رويال سبز، والنسيا، ديشويي، سرخ خليلي.
تعجب كرديد كه چقدر اين ميوه خاصيت دارد؟ اكنون با دانستن مزاياي باورنكردني انگور سياه مطمئنا بيشتر از قبل مي خواهيد انگور سياه بخوريد، اين طور نيست؟ انگورهاي سياه ميوه هاي فصلي هستند، پس قبل از تمام شدن فصلشان از فوايد بي نظير آن استفاده كنيد. اميدوارم از اين مطلب لذت برده باشيد.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/6/20 ساعت: ۱۶ توسط:deh2 :
انواع نهال انگور
تمام خواص غوره و برگ انگور براي سلامتي، زيبايي و درمان
انگور به عنوان "ملكه ميوه ها" مشهور است و به سه نوع براساس رنگ قرمز، سبز و سياه آبي طبقهبندي مي شود. اين ميوه لذيذ نه تنها مزه خوبي دارد بلكه بسيار مفيد و حاوي ويتامين C مي باشد. انگور، شكر ساده اي است كه انرژي فوري و آنتي اكسيدان ها را فراهم مي كنند و ضد التهاب مي باشد.
انگور به اندازه لقمه، شيرين و آبدار، مورد علاقه دوستداران ميوه نهال انگور كشمشي بي دانه در سراسر جهان است.
آنها رنگ ها و طعم هاي فراواني دارند و برخي از انواع آنها متفاوت از بقيه استفاده مي شوند.
به عنوان مثال، برخي از انواع انگور - كه به عنوان انگور سفره شناخته مي شوند - معمولاً به صورت تازه خورده مي شوند يا به صورت ميوه يا آب ميوه خشك مي شوند.
در اينجا 16 نوع انگور، از جمله برخي از آنها كه ممكن است هرگز نام آنها را نشنيده باشيد، آورده شده است.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/6/13 ساعت: ۱۰ توسط:deh2 :
فروش نهال انگور سياه سردشت با توجه به كمبود منابع آبي در كشور و دگرگوني اقليمي، شناخت نواحي مستعد كشت درختان ميوه براساس شرايط اقليمي به منظور استفاده بهينه حائز اهميت است. مطالعه حاضر با هدف توان سنجي شرايط اقليمي ايران براي كشت درخت انگور كشمشي براساس تكنيك هاي چند معياره و سامانه اطلاعات جغرافيايي بررسي شده است. در اين راستا از آمار 200 ايستگاه هواشناسي عمده در سطح كشور در مقياس هاي زماني ساعتي، روزانه و ماهانه براي تعيين لايه هاي اطلاعاتي زير معيارهاي اقليمي استفاده شد. آستانه هاي رشد و نمو درخت انگور براساس مطالعات كتابخانه اي مشخص شد. براي تعيين انباشت سرمايي مناطق مختلف كشور از مدل ساعات سرمايي CH استفاده شد. در ادامه با استفاده از فرآيند تحليل سلسله مراتبي، معيارها و زيرمعيارهاي اقليمي لازم تعيين گرديد. نتايج نشان داد كه انباشت سرمايي دوره ركود كه نياز سرمايي را برطرف مي كند، مهم ترين زير معيار اقليمي براي سنجش قابليت هاي كشت درخت انگور محسوب مي شود. همچنين در ايران 42195637. 8 هكتار داراي قابليت نامناسب و 42721336. 2 داراي قابليت ضعيف و 75492510 هكتار از قابليت مناسب براي كشت انگور در گستره ايران برخوردار مي باشد. مناطق مناسب كشت درخت انگور منطبق بر دامنه هاي مناطق كوهستاني و نسبتا مرتفع در نيمه غربي، شمال غرب، شمال شرق و مناطق پراكنده مركز، شرق و جنوب شرق قرار دارد. محدوده مناسب كشت درختان انگور 42 درصد از سطح مساحت كشور را شامل مي شود. نتايج و دستاوردهاي مطالعه حاضر به عنوان الگويي براي كشت درختان خزان كننده سردسير بر مبناي توان اقليمي و جغرافيايي در جهت استفاده بهينه از منابع طبيعي حائز اهميت مي باشد.
چگونه درخت انگور را پربارتر كنيم؟(افزايش تناژ محصولات)
انگور جز ميوههاي پرطرفدار و خوشمزه در بين ما ايرانيان است و از آن به صورت غوره، رسيده و كشمشي، در برنامه غذايي خود استفاده ميكنيم. از اين رو كشاورزان و باغداران بايد به نحوه كاشت و پرورش و همچنين كوددهي آن بسيار دقت كنند تا شاهد محصولي پربار و پرسود باشند.
يكي از اصلهاي مهم و اساسي در كوددهي درختان ميوه، شناخت درست درخت ميوه و شرايط محيطي آن است. از جمله عوامل ديگر بسيار تاثيرگذار در افزايش محصول، نوع خاك مناسب است. بنابراين مرغوب ترين خاك براي رشد بهتر انگور، خاكي سبك و شني است؛ چون آب به راحتي پايين و به ريشه ميرسد. همچنين هرچه خاك تيرهتر باشد، جذب نور بهتر و بازدهي بالاتر است. اگر احساس ميكنيد خاك سطح زير كشت شما داراي مشكل است و از كاركرد طبيعي خود خارج شده است. حتما به مقالهي اسيد هيوميك مراجعه بفرماييد. زيرا اسيد هيوميك ميتواند به كلي شرايط خاك شما دچار تغيير و تحول اساسي كند.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/6/10 ساعت: ۲۲ توسط:deh2 :
اغلب كارشناسان حوزه كشاورزي درخت انگور را در دسته درختان كم توقع قرار مي دهند. اين درخت اغلب خود را با شرايط و منابع خاك وفق ميدهد. در نتيجه رسيدن به بهترين كود حيواني براي درخت انگور، كار دشواري نخواهد بود. تنها مشكلي كه وجود دارد اين است كه اگر خاك به اندازه كافي غني نباشد ميزان ثمردهي درخت كم خواهد شد. شايد برايتان جالب باشد كه بدانيد درخت انگور به چه مواد و عناصري نياز دارد.درشيوه مرسوم براي تكثير نهال انگور در استان آذربايجان غربي در فضاي باز بوده و بيش از شش ماه زمان نياز دارد . در اين شيوه قلمه ها در اوايل فصل بهار از باغات جمع آوري ، سپس بسته بندي مي شوند. بسته هاي آماده شده به صورت وارونه در زير ماسه قرار داده شده و به ضخامت 10 سانتي متر روي آنها با ماسه پوشانده مي شوند، بعد از ريشه دار شدن به خزانه منتقل مي شوند. و در صورت رشد نهال انگور كشمشي بي دانه مناسب بعد از حدود 18 ماه نهال ها قابل انتقال به محل اصلي هستند. در سال جاري با توجه به سرمازدگي باغات انگور استان امكان تأمين نهال مورد نياز ميسر نبود . لذا در شيوهاي ابداعي در اوائل زمستان برنامه ريزي لازم براي تكثير انبوه انجام گرفت. قلمههاي انگور از باغات سالم تهيه و در خاك اره مرطوب در اتاق گرم با دماي 27-26 درجه قرار داده شدند. قلمه ها بعد از 20 روز ريشه دار شدند. سپس قلمه هاي ريشه دار شده به كيسه ها منتقل و نهال ها در ارديبهشت ماه آماده انتقال به محل اصلي شدند و زمان توليد از 18 ماه به 6 ماه كاهش يافت. از مزاياي اين روش ايجاد اشتغال جديد و افزايش درآمد براي گلخانه داران، كاهش زمان توليد نهال، امكان كنترل بهتر آفات و بيماريها مي باشد و علاوه بر آن توليد محصولي با درآمد بالاتر و مقاوم به تنش هاي سرمايي مخصوصاً در مناطق سردسيري و از همه مهمتر تامين نياز بخش در زمان محدود مي باشد. همچنين مي توان قلمه هاي آماده شده را در گلخانه هيدروپونيك نيز كشت نمود و شرايط بهتري را براي رشد آنها فراهم آورد. با توجه به مزاياي اين روش انجام آن براي ساير مناطق كشور نيز توصيه مي شود .نهال انگور كشمشي بي دانه.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/6/8 ساعت: ۲۳ توسط:deh2 :
براي خريد درخت انگور مرغوب از نظر مشاوران كمك بگيريد. براي آبياري نهال انگور طوري برنامه ريزي كنيد كه هفته اي يك بار آبياري انجام دهيد تا خاك به عمق 30 سانتي متر در نيم تا يك متري پايه هر درخت انگور اَنگور (نام علمي: vinifera) سردهاي از درختان خانوادهٔ انگورسانان است. در اين خانواده حدود ۱۱ جنس و بيش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهمترين جنس اين خانواده جنس انگور است. اين گياه حالت بوتهاي و رونده دارد و داراي پيچك در مقابل بعضي از برگها است.مرطوب شود. حواستان باشد از آنجا كه جنس خاك ها مختلف است، ممكن است قبل از آبياري نهال انگور نياز به انجام آزمايش خاك داشته باشيد تا مشخص شود چه مقدار آب نياز است كه خاك تا عمق 30 سانتي متري مرطوب شود. براي انجام آزمايش آبياري خاك، موارد زير را انجام دهيد:
شيلنگ را در يك قسمت صاف از زمين قرار دهيد.
آبياري نهال انگور را به مدت 5 دقيقه انجام دهيد.
آب را قطع كرده و 2 ساعت صبر كنيد.
به زمين آبياري شده نگاه كنيد و مشخص كنيد كه آب چقدر به عمق زمين مي رسد.
آبياري از قديميترين فعاليتهاي بشري بوده كه اصليترين هدف آن افزايش توليد محصولات كشاورزي است. در آبياري رطوبت خاك بايد در حدي حفظ شود كه گياه دچار كمبود آب نشود. بايد توجه داشت كه كمبود رطوبت در خاك همان قدر براي گياه مشكلساز است كه رطوبت بيش اندازه خاك. بنابراين نبايد در آبياري زيادهروي كرد، زيرا باعث ميشود گياه از رطوبت بيش از اندازه آسيب ببيند و عملكرد محصول پايين بيايد. هدف آبياري در بعضي موارد ميتواند كنترل دماي هوا، رطوبت هوا و كاهش آفات و بيماريهاي گياهي باشد.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/6/4 ساعت: ۲۲ توسط:deh2 :
براي دريافت اطلاعات در مورد انگور روبي سيدلس ميتوانيد از راهنمايي مشاوران اين حوزه استفاده كنيد.
اين درخت به كمك پيچكهاي خود از ديوار و موانع نزديك بالا رفته و فضا را زيبا ميكند. طول اين درختچه در برخي موارد تا ۱۵ متر هم ميرسد. محصولات اصلي درخت انگور: ميوه درخت، كشمش، سركه، آب انگور، دوشاب، برگ درخت و شيره انگور هستند.
ميوه اين درخت چهار نوع است. انگور سياه، انگور زرد، انگور قرمز و انگور سبز. اختلاف اين انگورها فقط در رنگ آنها نيست، بلكه از نظر طعم و جنس هم با يكديگر متفاوتند.
برخي از ارقام درختان انگوري كه در ايران كشت ميشوند عبارتند از: بيدانه، ياقوتي قرمز، مهره، شاني، حلقو، ريش بابا، سلطاني، چشم گاوي، قندهاري، عسگري، لعل، اميري، گوهر، مراغهاي، شاهرودي، كرمانشاهي، حاجي عباسي و فخري.
بهترين زمان كاشت نهال انگور چه وقت است؟
بعد از آشنايي با ويژگيها و نيازهاي درخت مو به سراغ بهترين زمان كاشت نهال انگور ميرويم. زمان كاشت نهال انگور در ايران معمولا در اواخر زمستان تا اوايل بهار انجام ميشود. توجه كنيد كه نهال شما بايد قبل از پايان زمستان به ارتفاع ۳۰ سانتيمتري رسيده و حداقل ۶ برگ داشتهباشد.
بايد توجه كنيد كه در فصل پاييز و پيش از كاشتن نهال هاي انگور نخست كودهاي معدني و عالي را به ميزان لازم به روي بستر بريزيد و سپس با يك شخم عميق آنها را به زير خاك بفرستيد. اينطور زمين به صورت جوي و پشته مي شود و نهال ها هم روي پشته ها و جوي ها كاشته مي شوند. بهتر است بدانيد كه موقع كاشت بايد چاله ها را در حدود 50 سانتي متر حفاري كنيد و سپس نهال ها را درون آن قرار دهيد. توجه داشته باشيد كه در اين كاشت بايد از نهال هايي كه درون گلدان كاشته شده اند و در حال رشد هستند استفاده كنيد. نهال هاي گلداني براي كاشت در هر فصلي مناسب هستند و براحتي محصول مي دهند.
بايد دقت كنيد چاله هايي كه در آن نهال ها را مي كاريد بايد به صورت 50 در 50 كنده شوند و درون آن را با كمي كمپوست كهنه به همراه فسفر و آهك پر كنيد زيرا اين مواد براي رشد سريع گياه مناسب هستند. البته در مصرف كمپوست بايد دقت كنيد و افراط نكنيد ريرا نهال ها دچار آسيب مي شوند و به آرامي ريشه ها را مي سوزانند. بهتر است بدانيد كه بهترين موقع براي كاشت نهال هاي انگور اوايل فصل بهار يعني پيش از باز شدن جوانه ها است و بايد نهال ها را طوري بكاريد كه حداقل دو جوانه درون خاك بماند ولي سرشان حدود 5 سانتي متر از سطح خاك بيرون باشد و سپس اطراف نهال ها را با خاك و كود پر كنيد و بعد از تمام شدن روند خاك ريزي خاك هاي اطراف را با كفش فشار دهيد و پس از اين كار بايد آبياري را آغاز كنيد.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/6/4 ساعت: ۲۱ توسط:deh2 :
انگور را مي توان به صورت تازه به عنوان انگور روميزي مصرف كرد كه براي تهيه مربا، شيره انگور، ژله، عصاره هسته انگور يكي از قديمي ترين گياهان كشت شده است.انگور، سركه و روغن هسته انگور استفاده مي شود، يا به عنوان كشمش، مويز و سلطان خشك مي شود. انگور يك نوع ميوه غيراقليمي است كه عموماً به صورت خوشه اي يافت مي شود. جهت خريد نهال انگور سياه شاهاني ميتوانيد به سايت انگور شاهاني مراجعه كنيد.
خاورميانه به طور كلي به عنوان سرزمين انگور توصيف مي شود و كشت اين گياه از 6000 تا 8000 سال پيش در آنجا آغاز شد.رنگ انگور از قرمز تيره تا زرد مايل به صورتي تا سايه هاي سبز تا سياه متغير است.
خاك مناسب درخت انگور چيست؟ اين پرسش بسياري از باغداران است. درخت انگور گياهي بسيار قديمي است كه مصريهاي باستان پنج هزار سال قبل از ميلاد آنرا مي شناختند. زادگاه اصلي انگور آسياي صغير و ايران بوده و هم اكنون نيز به صورت وحشي و نيمه وحشي در اين مناطق ديده مي شود. انگور به سرماي شديد زمستاني اهميتي نمي دهد ولي براي گياه اين مهم است كه بهار و تابستان گرم و آفتاب داشته باشد.ديدن انگورهاي رسيده و آبدار هم براي انسان و هم ديگر جانداران هيجان آور و شادي بخش است. انگور نوعي ميوه است كه در خوشه هاي 15 تا 300 تايي رشد مي كند و مي تواند زرشكي، سياه، آبي تيره، زرد، سبز، نارنجي و صورتي باشد. انگورهاي "سفيد" در واقع به رنگ سبز هستند و به طور تكاملي از انگور بنفش مشتق شده اند. جهش در دو ژن تنظيم كننده انگور سفيد توليد آنتوسيانين ها را كه مسئول رنگ انگور بنفش هستند، متوقف مي كند. انگورها معمولاً يك شكل بيضوي شبيه يك كروي پرولاتي هستند.
طبق گزارش "سازمان خواربار و كشاورزي" (FAO)، تقريباً 76000 كيلومتر مربع از جهان براي پرورش انگور استفاده مي شود. حدود 71 درصد انگور براي شراب استفاده مي شود. 27 درصد به عنوان ميوه تازه و 2 درصد به عنوان ميوه خشك استفاده مي شود. بخشي از توليد انگور به ساخت آب انگور مي رسد تا به عنوان شيرين كننده براي ميوه هاي كنسرو شده "بدون شكر افزوده" و "100% طبيعي" استفاده شود. سطح اختصاص داده شده به تاكستان حدود 2 درصد در سال افزايش مي يابد.
برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
<~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1401/6/1 ساعت: ۱۱ توسط:deh2 :